4 aktiviteter som stickning och varför människor som stickar älskar att måla efter siffror

4 aktiviteter som stickning och varför människor som stickar älskar att måla efter siffror

Under de senaste åren har stickning upplevt en massiv återväxt i popularitet. Om du är en av de miljontals människor som tycker om att koppla av med ett par nålar och lite garn, är du definitivt inte ensam! Stickning är en underbar hobby för alla, det är avkopplande och terapeutiskt och ger dig tillfredsställelsen av att ha gjort något vackert med dina egna två händer.

Oavsett hur mycket du älskar att sticka är det förmodligen inte det enda sättet du kommer att spendera din fritid på. Om du letar efter ett nytt sätt att fördriva tiden, finns det andra hobbyer som delar flera likheter med stickning. Från att slutföra en målning som Van Gogh till att sy, här är några av våra favoritaktiviteter som vi vet att stickare älskar.

Se våra Paint By Number-satser här.

Se alle vores paint by number kits

Ligesom strikning giver at male efter tal dig mulighed for at skabe smukke ting ved hjælp af blot et par grundlæggende værktøjer. I stedet for garn og nåle kræver dette håndværk maling og nummereret lærred. En efter en maler du felterne med det tilhørende maling for at skabe et fantastisk maleri. Det kræver ingen særlige færdigheder, og male efter tal gør det muligt for enhver at være en kunstner.

Strikkere elsker at male efter tal ved hjælp af kits fra Road 2 Art af flere årsager. Ligesom strikning er male efter tal en fantastisk måde at slappe af og stresse af på. Det er også godt for dit mentale helbred. At bruge Road 2 Art-kits i stedet for kits fra andre mærker kan sammenlignes med at bruge et luksuriøst uldgarn frem for billigt akrylgarn. Vores sæt indeholder svanemærket maling som dækker, holdbar lærred som indeholder kun bomuld, og de værktøjer du har brug for til at fuldføre hvert projekt. Alle kits fra Road 2 Art bliver produceret i Danmark.

Mal Efter Tal alternativ til strikke

Att måla efter nummer- paint by number -  är ett bra sätt att skapa vacker inredning för ditt eget hem. Färdiga målningar är också vackra presenter. Oavsett om du är någon som tycker om att måla för dig själv eller föredrar att ge dina skapelser till vänner och nära och kära, kommer du att älska att måla efter siffror lika mycket som du älskar att sticka.

Virka
Om du föredrar att hålla dig till textilkonst är virkning ungefär så nära stickning som du kan komma. Istället för nålar kräver virkning krokar. Tänk dock på att om du är van att sticka på två stickor så är det svårare att virka med en enda nål! Det kräver lite övning och att vänja sig, men när du har bemästrat några grunder kan du virka leksaker, kläder, tillbehör och hushållsartiklar.

Att lära sig virka är ett utmärkt tillfälle för både nybörjare och erfarna stickare. När du väl vet hur man gör båda hantverken kan du förvandla garn till alla möjliga otroliga saker. Eftersom de flesta mönster är designade antingen för stickare eller virkare. När du behärskar båda kommer dina horisonter att vidgas och få fler projekt inom räckhåll.

Sömnad
Att göra kläder och accessoarer för hand är en av de mest tillfredsställande delarna av stickning. Genom att lära dig sy kan du ta den tillfredsställelsen ännu längre. Med lite tyg, tråd, en symaskin och några grundläggande verktyg kan du göra allt från bekväm pyjamas till en vacker brudklänning. Och självklart kan du även sy filtar, täcken och andra hushållsartiklar.

Om du gillar att sticka funktionella föremål - som kläder och accessoarer - för hand, kommer du förmodligen att älska att sy. Denna hobby kostar lite mer att starta än några av de andra på den här listan, men det finns symaskiner som passar vilken budget som helst. Du kanske till och med kan hämta en från en secondhandbutik för att spara lite pengar.

Broderi
Liksom stickning har broderi sett en ökning i popularitet under de senaste åren. Det finns några olika metoder och alla är tillfredsställande och avkopplande. Oavsett om du broderar enkla blommor och mönster på dina kläder eller om du behärskar konsten att färdigställa komplexa korsstygnsmönster, kommer du garanterat att älska broderi om du älskar att sticka!

Om du letar efter ett mer praktiskt tillvägagångssätt är broderimaskiner ett utmärkt alternativ till handsömnad. Med hjälp av en maskin kan du lägga till vackra mönster på tyget på en bråkdel av tiden för handbrodering.

paint by numbers made in Denmark

Slutsats
Om du älskar att sticka finns det många andra hobbyer som du säkert kommer att tycka är lika roliga. Om du inte redan har testat att måla efter siffror, rekommenderar vi att du testar det!

Det är ett bra sätt att ta en paus från stickningen, och när du väljer våra dansk(EU)tillverkade kit från Road 2 Art kan du vara säker på att du får ett högkvalitativt kit som innehåller allt du behöver.

Takaisin blogiin