Att måla med akrylfärg | 2021

Att måla med akrylfärg | 2022

De flesta har nog kommit i kontakt med akrylfärger någon gång tidigare, men det är inte alla som vet varför det är så populära! Alla våra Måla Efter Nummer kit kommer med just akrylfärger, för att det finns så himla många fördelar med dem. I detta inlägg går vi igenom alla fördelar med att måla med akrylfärg, samt några tips för att du ska lyckas med din målning!

Akrylfärg är snabbtorkande och vattenlöslig

En av de största fördelarna med akrylfärg är att den torkat väldigt snabbt och är vattenlöslig. Många tycker att akrylfärg påminner om oljefärg, men att den torkar betydligt snabbare. 

Akrylfärg tillåter dig att göra fel

En annan fördel med akrylfärger är att du lätt kan måla över om det råkar bli fel. Gör om, gör rätt! Var dock försiktig med var du får färgen utöver på din duk, för den är endast vattenlöslig till dess att den torkat, sedan blir den svår att få bort, speciellt på material som trä och tyg. Hos Panduro hittar du många bra dukar.

Konsistensen är lätt att arbeta med

Akrylfärger passar nybörjare såväl som erfarna konstnärer. Använd dig av mer vatten i penseln för ett mer transparent resultat. Vår akrylfärg har dessutom ett högt pigment, vilket gör att det inte behövs mycket färg för att täcka en större yta.

Det fungerar perfekt till våra canvas målardukar

Akrylfärger har den fantastiska egenskapen att den passar att måla på många material, så som vår canvas målarduk som ingår i alla våra kit.  

Vår akrylfärg är snäll mot både dig och planeten

I den akrylfärg vi använder oss av är det ingen farlig lukt eller ångor. Färgen är inte heller brandfarlig eller innehåller några animaliska produkter. Dessutom är färgen allergi vänlig, och passar även de mest känsliga då färgen inte innehåller MCI/MI.

Tips innan du börjar måla

  1. Skydda golv och bord när du ska måla, när färgen väl torkat är den svår att få bort!
  2. Ha alltid vatten nära till hands för att doppa dina penslar du inte använder, då torktiden som sagt är kort. Läs mer penslar och akrylfärg här.
  3. Om du vill förlänga torktiden lite grann så är det ett bra tips att ha en flaska med vatten som du kan spruta på de partier som du vill ska torka lite långsammare.
  4. Använd inte för mycket färg i början, om lagret skulle bli allt för tjockt kan det bli svårt att måla över
  5. Börja inte utan en idé – detta kan vi hjälpa dig med våra Måla Efter Nummer kit. Se vårt sortiment här.
Tillbaka till blogg